Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon – Nou” din Capitală se pregătește de hram

Una dintre cele mai frumoase biserici din zona Pieței Unirii, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon – Nou”, Paraclis Patriarhal se pregătește de sărbătoare. Duminică, 12 decembrie, își va sărbători ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, informează TRINITAS TV. Lăcașul de cult se află în prezent într-un amplu proces de consolidare și restaurare.

„La începutul anului s-a finalizat expertizarea structurii de rezistență a bisericii și s-a constatat că multele consolidări și renovări făcute de-a lungul timpului n-au fost legate între ele. De aceea, s-a decis ca mai întâi să se facă acoperișul, iar după aceea drenajul și canalizarea, urmând ca în anul care urmează să se facă întreg proiectul de consolidare și renovare a bisericii. Pe lângă lucrările care privesc partea exterioară, structura de rezistență, s-a făcut și expertiza picturii. Avem proiectul finalizat, urmând ca acesta să fie recondiționată în viitorul apropiat dacă Dumnezeu ne va ajuta să facem rost de fondurile necesare. Cu ocazia hramului de duminică vor fi sfințite vitraliile din Sfântul Altar care au fost recondiționate și montate în termopan pentru o mai bună conservare”, a spus arhim. Veniamin Goreanu.

La sărbătoarea hramului sunt așteptați să participe numeroși credincioși, lăcașul de cult adăpostind și părticele din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon.

Comentarii Facebook


Știri recente