Catedrala Mitropolitană din Timișoara – simbolul de suflet al timișorenilor

Catedrala Mitropolitană din orașul de pe Bega a fost aleasă simbol al municipiului Timișoara, informează TRINITAS TV. Lăcașul de cult a intrat în competiția „Alege simbolul orașului tău”, inițiată de un grup de jurnaliști, alături de alte 5 obiective timișorene.

Catedrala Mitropolitană din Timișoara este considerată emblema municipiului de 44,61% dintre locuitori. Printre obiectivele care au intrat în competiție alături de lăcașul de cult ortodox s-au numărat Domul catolic din Piața Unirii, votat de 39,75% dintre timișoreni, Opera Națională Română și Parcul Rozelor.

Piatra de temelie a Catedralei Mitropolitane din Timișoara a fost așezată în anul 1936, lăcașul fiind inaugurat în anul 1946 în prezența Regelui Mihai I. Simbolul ales de timișoreni va intra în competiția națională ‘Simbolul României’, care se va desfășura online între 11 și 12 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…