Catedrala Mitropolitană din Timișoara și-a serbat hramul istoric

Astăzi, 30 ianuarie, a fost sărbătoare însemnată și pentru timișoreni. Catedrala Mitropolitană din orașul de pe Bega și-a serbat hramul istoric, ne informează TV TRINITAS. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, a vorbit despre importanța acestei sărbători: „Este una dintre sărbătorile de suflet ale noastre, a tuturor, în mod special pentru că acest praznic a devenit într-un fel propriu catedralei Mitropolitane care poartă hramul Sfinților Trei Ierarhi. Este vorba de trei mari episcopi din perioada de glorie a creștinismului: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Declarată monument de artă pentru arhitectura, pictura și sculptura ei, Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost construită între anii 1936-1946. Târnosirea a avut loc în 6 octombrie 1946, la eveniment luând parte Patriarhul Nicodim Munteanu, Regele Mihai I, ierarhi și reprezentanți din toate colțurile țării.

Comentarii Facebook


Știri recente