Catedrala Mantuirii Neamului va purta hramul Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei

Catedrala Mantuirii Neamului va purta hramul Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, a anuntat, marti, 27 noiembrie 2001, PS Vincentiu Ploiesteanul, vicar patriarhal. Catedrala Patriarhiei va avea cea mai mare piata pietonala din Romania, care va putea primi pana la jumatate de milion de persoane la sarbatorile religioase de amploare, au anuntat, marti, specialistii care au realizat planul urbanistic. Ei au prezentat, cu acest prilej, macheta catedralei si cateva schite. Vicarul patriarhal Vincentiu Ploiesteanul a precizat ca pasii pana la inceperea constructiei propriu-zise sunt organizarea unui concurs de arhitectura si lansarea unei licitatii pentru antreprenorii care sa realizeze planul. Prelatul a explicat ca a fost ales numele Catedrala Patriarhiei intrucat Romania este una dintre putinele tari care nu are un asemenea edificiu.

Firma Rostrada, care a realizat planul urbanistic, propune ca, in perspectiva, in zona sa fie construite si doua pasaje rutiere subterane, precum si doua parcari subterane. De asemenea, potrivit planului, pasajul Marasesti va suferi modificari. Conform planului urbanistic, data posibila a inceperii lucrarilor este 25 martie 2002, de sarbatoarea Bunei Vestiri, iar cea estimata pentru finalizare – anul 2004.

Municipalitatea a alocat Patriarhiei un teren cu o suprafata totala de 4,1 hectare, constructia lacasului de cult ocupand 3,5 hectare. Catedrala urmeaza sa fie construita pe Bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente