Catedrala Mântuirii Neamului – Darul tău pentru eternitate

Început de săptămână bun pe Dealul Arsenalului, unde lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului se află în plină desfășurare. Lucrările au avansat datorită eforturilor conjugate a mai multor echipe de specialiști.

„Am început la sfârșitul lunii ianuarie, momentan suntem la 50% din turnarea pereților mulați, iar construcția ajutătoare a grinzii de ghidaje este gata în proporție de 80%. Avem echipe de dulgheri care lucrează la grinda de ghidaj, echipe de fierari pentru carcasele de armătură care se introduc în panourile de pereți mulați, iar muncitori calificați mai sunt pentru utilajele care deservesc săpăturile, precum și alte echipe de sondori care ne ajută la procesul de săpare a panourilor de pereți mulați”, a spus domnul inginer Ștefan Grigoraș, după cum informează TRINITAS TV.

Zilele acestea se lucrează la grinda de ghidaj pentru pereții mulați, care până în prezent este executată în proporție de 80 %, precum și la carcasele pentru pereții mulați.

„Aproximativ în două săptămâni și jumătate vom încheia lucrările la pereții mulați, vom continuat cu grinda de coronament și apoi ancorajele. Grinda de ghidaj este o construcție ajutătoare pentru realizarea săpăturii cu mașinile de pereți mulați, iar grinda de coronament este o grindă care se toarnă pentru a lega panourile de pereți mulați între ele”, a mai declarat domnul inginer Ștefan Grigoraș.

Pentru mai multe detalii despre stadiul lucrărilor, dar și despre cum puteți contribui la realizarea acestora, accesați site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente