Catedrala episcopală din Huși și-a sărbătorit hramul

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au săvârșit astăzi, 29 iunie 2011, Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea Catedralei episcopale din Huși.

Sutele de credincioși prezenți la această sărbătoare s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, din județul Iași, și raclei ce adăpostește un fragment din moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi. După citirea Sfintei Evanghelii, IPS Teofan a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța sărbătorii de astăzi și despre modelul de sfințenie al Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Numeroși credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

La final, PS Ioachim Băcăuanul a citit mai multe rugăciuni de dezlegare pentru pelerinii prezenți. PS Corneliu a mulțumit Înalt Preasfințitului Teofan și celorlați ierarhi pentru prezență și arhim. Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu pentru bunăvoința de a trimite la hramul catedralei episcopale icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. În același timp, PS Corneliu a remarcat sprijinul pe care autoritățile locale îl acordă Eparhiei Hușilor, îndreptându-și gândul de recunoștință față de Corul „Roman Melodul” care a oferit răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…