Catedrala din Municipiul Brăila în haine de sărbătoare

Catedrala din municipiul Brăila a îmbrăcat în a doua zi de Crăciun haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un numeros sobor de slujitori din administrația eparhială, precum și din municipiile Galați și Brăila, după cum ne informează pr. Gelu Aron.

La finalul Sfintei Liturghii, copii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, au susținut un scurt program de colinde și poezii dedicate sărbătorii Nașterii Fiului lui Dumnezeu. Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai Comunității persoanelor cu dizabilități, patronată de Sfinții 40 de Mucenici, coordonați și îndrumați de pc. pr. capelan Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

Programul zilei s-a încheiat prin inaugurarea și vizitarea de către cei prezenți la hram a Expoziției de icoane pe sticlă „Bucurie Sfântă”, realizate în cadrul Cercului de pictură iconografică „Nașterea Domnului” de către elevi de la clasele II-VI, sub coordonarea prof. de religie Moraru Elena Salomeea și Victoria Ferescu.

„La Nașterea Domnului Iisus Hristos, privind aceste icoane, vedem cum se nasc îngerii de pe pământ. Copiii sunt îngerii de pe pământ care cântă colinde așa de frumoase și care pictează așa de frumos”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum ne informează TRINITAS TV.

Catedrala „Nașterea Domnului” din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost așezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi și extraordinare investiții financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârșit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian, în prezența unui sobor numeros de preoți, a autorităților locale, precum și a câtorva mii de credincioși brăileni. În prezent se desfășoară lucrările șantierului de pictură, sub coordonarea maestrului Gheorghe Popescu.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Așezământul cultural și social-filantropic, unde funcționează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 80 de persoane, precum și un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj și carte de zidire sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente