Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea la Sărbătoarea Vecerniei Învierii Domnului

În Ziua Învierii Domnului, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, a avut loc Slujba celei de a doua Învieri, cu citirea Sfintei Evanghelii în 12 limbi, oficiată de către un sobor de preoți și diaconi de la parohiile din municipiu în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, informează arhiram.ro.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian, a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat adevărata semnificație a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, explicând și simbolistica citirii Sfintei Evanghelii în cele 12 limbi.

După slujbă grupul de copii „Mireasma Zorilor”, condus de studenta Elena Cuculici din parohia Nemoiu, com. Amărăști, protopopiatul Drăgășani, jud. Vâlcea, a susținut un frumos program de cântări religioase dedicate Învierii Domnului.

La această sfântă slujbă săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai autorităților locale și de stat.

Comentarii Facebook


Știri recente