Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș și-a cinstit ocrotitorul

Aflată sub ocrotirea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș și-a sărbătorit astăzi, 26 septembrie, cel de-al doilea hram. Credincioșii veniți din toate colțurile țării au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Prezent la hramul catedralei, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a arătat importanța zilei de astăzi pentru credincioșii care îl cinstesc pe Sfântul Neagoe Basarab: „Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că ne-a învrednicit în această duminică să fim împreună în această măreață catedrală arhiepiscopală, în această duminică sfântă și binecuvântată, în care sfânta noastră Biserică face prăznuirea atât a Învierii Domnului cât și a Sfântului Voievod Neagoe Basarab”.

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș adăpostește astăzi mormântul domnitorului sfânt Neagoe Vodă Basarab, care a construit-o în perioada 1512 – 1517, fiind sfințită în data de 15 august 1517. Totodată astăzi se împlinește un an de la evenimentul istoric petrecut în ziua de 26 sept 2009, când Episcopia Argeșului și Muscelului a fost ridicată la treapta de Arhiepiscopie, iar Preasfințitul Calinic la demnitatea de Arhiepiscop, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente