Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș și-a cinstit ocrotitorul

Aflată sub ocrotirea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș și-a sărbătorit astăzi, 26 septembrie, cel de-al doilea hram. Credincioșii veniți din toate colțurile țării au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Prezent la hramul catedralei, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a arătat importanța zilei de astăzi pentru credincioșii care îl cinstesc pe Sfântul Neagoe Basarab: „Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că ne-a învrednicit în această duminică să fim împreună în această măreață catedrală arhiepiscopală, în această duminică sfântă și binecuvântată, în care sfânta noastră Biserică face prăznuirea atât a Învierii Domnului cât și a Sfântului Voievod Neagoe Basarab”.

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș adăpostește astăzi mormântul domnitorului sfânt Neagoe Vodă Basarab, care a construit-o în perioada 1512 – 1517, fiind sfințită în data de 15 august 1517. Totodată astăzi se împlinește un an de la evenimentul istoric petrecut în ziua de 26 sept 2009, când Episcopia Argeșului și Muscelului a fost ridicată la treapta de Arhiepiscopie, iar Preasfințitul Calinic la demnitatea de Arhiepiscop, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…