Catedrala Arhiepiscopală din Argeș și-a serbat hramul

Catedrala arhiepiscopală din Eparhia Argeșului și Muscelului și-a sărbătorit astăzi, 15 august, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Chiriarhul locului, pe un podium amenajat în fața lăcașului de cult, informează TRINITAS TV. Sute de credincioși au venit încă de aseară la Catedrala arhiepiscopală pentru a participa la procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, adăpostite în sfântul lăcaș.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a subliniat în cuvântul său de învățătură rolul Mântuitorului și al Fecioarei Maria în lucrarea de mântuire a oamenilor. Fecioara Maria este „marea mângâiere și binecuvântare pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu pentru veșnicie să ne fie nouă ocrotitoare”

Catedrala arhiepiscopală din Argeș îl mai are ca ocrotitor și pe Sfântul Neagoe Vodă Basarab, acesta fiind și ctitorul lăcașului de cult. Biserica a fost sfințită pe 15 august 1517, iar de-a lungul timpului a fost restaurată de mai multe ori.

Comentarii Facebook


Știri recente