Cât de nedemni pot fi unii așa-ziși jurnaliști!

Pe unul din blogurile publicației Adevărul au fost postate opiniile personale ale doamnei Ramona Ursu la adresa Patriarhului României, exprimate într-un limbaj incalificabil, calomnios și nedemn pentru un jurnalist. Stilul în care sunt exprimate opiniile personale de către jurnalistul cotidianului Adevărul trădează micimea sufletească și patima specifică presei din primul deceniu al regimului comunist în România, atunci când Biserica și slujitorii ei erau blamați la comandă pentru că nu se încadrau în ideologia ateistă impusă de autoritățile vremii.

Atacul grobian al jurnalistului de la Adevărul nu mai miră pe nimeni de vreme ce, în urmă cu câțiva ani, acesta încerca obsesiv să convingă mai mulți colegi de breaslă de a prelua teme de atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române și a slujitorilor ei de pe un blog la realizarea căruia s-ar fi implicat personal.

Pe lângă atacul josnic la adresa Patriarhului României, jurnalistul cotidianului Adevărul își permite să dezinformeze iresponsabil opinia publică asupra ajutorului acordat de Biserică sinistraților din județul Teleorman. Așa cum au relatat mai multe instituții media centrale și locale, imediat după revărsarea apelor din zilele Sfintelor Paști, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, din fonduri proprii și cu ajutorul financiar în valoare de 25 000 lei oferit de Arhiepiscopia Bucureștilor, a ajutat cu alimente neperisabile și apă cele aproape 500 de familii sinistrate din județul Teleorman. În următoarele zile, celelalte eparhii din țară și străinătate ale Patriarhiei Române au urmat exemplul Arhiepiscopiei Bucureștilor și au virat sume de bani din fondurile proprii în contul Episcopiei Alexandriei și Teleormanului pentru ca această eparhie să continue să ajute familiile sinistrate din cele 19 localități inundate din județul Teleorman, inclusiv la refacerea caselor și anexelor gospodărești afectate de viituri.

Cât privește colecta hotărâtă de Sfântul Sinod pentru creștinii din Siria greu încercați din cauza tensiunilor sociale din ultimii ani, aceasta reprezintă un gest firesc de compasiune și solidaritate al clerului și credincioșilor ortodocși români față de suferința semenilor lor din această țară a Orientului Mijlociu, așa cum au procedat și alte Biserici.

În concluzie, opiniile personale ale jurnalistului cotidianului Adevărul și încercările sale de dezinformare denotă lipsă de demnitate personală și deontologie profesională, invidie și ură față de Biserică și slujitorii ei, specifice unei epoci pe care o consideram de mult apusă.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente