Câștigătorii Concursului Preot Dumitru Popescu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a avut loc pe 8 martie 2012 festivitatea de premiere a Concursului „Preot Dumitru Popescu”. Au participat profesori de la Catedra de Teologie Sistematică, numeroși studenți și membri ai familiei marelui teolog.

„Părintele Academician Dumitru Popescu, care a fost timp de câteva decenii profesor în această Facultate, poate fi considerat pe drept cuvânt un reper al Teologiei Ortodoxe Române. A ilustrat ca nimeni altul Teologia Dogmatică și mai ales după 1990 Teologia Apologetică, exact când Biserica avea nevoie să intre în dialog, pentru că era libertate, cu știința, arta și cultura din societatea noastră. Astfel, după patru decenii se relua dialogul dintre teologie și cultură și lucrul acesta l-a exemplificat în lucrările sale dintre care una a primit și premiul Academiei, iar dânsul a fost primit ca membru de onoare al Academiei Române”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

„Este un omagiu adus unui om a cărui întreagă viață a fost în slujba Bisericii Ortodoxe și a Ortodoxiei pe care a slujit-o cu credință și devotament. Mulțumesc și felicit studenții care au participat la acest concurs și mai ales pe cei care s-au evidențiat. Mă bucur că au ales opera tatălui meu și poate pentru unii dintre dumnealor tatăl meu va fi considerat precum un model. Le urez pe mai departe succes și chiar să-și depășească mentorul”, a menționat Elisabeta Maria Diaconu, fiica Părintelui Dumitru Popescu.

Au fost acordate 3 burse, premiul I primind suma de 2000 lei. Concursul se află deja la a doua ediție.

„Ne gândim deja ca anul viitor când vom organiza cea de-a treia ediție a Concursului de Teologie Dogmatică în vederea atribuirii bursei Părintelui Academician să reedităm una sau două dintre operele dânsului și cu acel prilej să le putem oferi în primul rând celor care vor participa la concurs și celor care vor lua premiul și celor care vor veni și vor face dovadă că s-au integrat în opera Părintelui Profesor Dumitru Popescu”, a mai adăugat Pr. Prof. Univ. Dr. Decan Ștefan Buchiu.

Locurile al doilea și al treilea au primit 600, respectiv 400 lei, iar ceilalți concurenți au primit diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente