Câștigătorii Concursului de traducere „Dumitru Fecioru” au fost premiați

Câștigătorii concursului de traducere a textului patristic „Dumitru Fecioru” au fost premiați astăzi, 2 iunie. Ceremonia de premiere a avut loc în Sala de lectură „Theodor M. Popescu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală. La eveniment a participat și cunoscutul cercetător și traducător Bogdan Tătaru-Cazaban, care a sponsorizat competiția.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, București: „Un astfel de concurs este important pentru studenții noștri în teologie deoarece îi face să fie interesați de studierea limbilor clasice, greacă și latină, pentru că altfel nu putem avea acces direct la Sfinții Părinți. Astăzi teologia ortodoxă, ca și altădată trebuie să se întemeieze tot mai bine pe Sfinții Părinți, iar studenții au un câștig enorm dacă au acces direct la operele originare ale Sfinților Părinți”.

Au fost premiați studenții care au realizat cele mai bune traduceri, toți ceilalți primind diplome de participare. Competiția, organizată de Catedra de Teologie – Filologie a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală, a cuprins două secțiuni: Părinți Greci și Părinți Latini.

Alte informații aflăm de la Bogdan Tătaru-Cazaban: „Cei care studiază și aprofundează studiul limbilor clasice sunt foarte puțini. Trebuie încurajați și apreciați pentru că dobândirea cunoașterii acestor limbi necesită un efort cu adevărat important”.

Concursul de traducere a textului patristic „Dumitru Fecioru” se află la cea de-a II-a ediție.

Comentarii Facebook


Știri recente