Câștigătorii Bursei Pr. Acad. Dumitru Popescu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a fost acordată, astăzi, Bursa „Pr. Acad. Dumitru Popescu”. La concursul susținut în data de 6 martie au participat 18 studenți de la Teologie Pastorală, Teologie Didactică și Teologie Asistență Socială.

„Studenții care au participat s-au prezentat foarte bine, i-am răsplătit pe participanți cu o diplomă de participare, apoi cele trei premii care au constat și în sume de bani, dar și în cărți de teologie. Am mai adăugat și două mențiuni pentru doi concurenți care au avut aceeași medie după premiul al III-lea. Considerăm că pe această cale facem ca în Facultatea de Teologie în care a predat atât Părintele Academician Dumitru Popescu cât și Părintele Profesor Dumitru Stăniloae pe care dânsul l-a continuat și l-a explicat studenților să fie viu mereu interesul pentru teologie, dar o teologie ancorată în viața Bisericii și care oferă perspective pentru viitorul Ortodoxiei românești”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Concursul pentru acordarea bursei „Pr. Acad. Dumitru Popescu” s-a aflat la cea de-a treia ediție. Studentul clasat pe locul al III-lea a primit un premiu de 400 de lei, locul al II-lea a luat 600 de lei, iar premiul I, 2000 de lei.

Bursa a fost acordată chiar în ziua în care s-au împlinit patru ani de la trecerea la Domnului a Părintelui academician Dumitru Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…