Case pentru familii cu venituri reduse la Preajba, lângă Craiova

Asociația Habitat for Humanity, filiala Craiova, a organizat luni, 1 octombrie, cu prilejul Săptămânii Voluntariatului, un moment festiv în localitatea Preajba – județul Dolj, unde sunt în construcție cinci case pentru oameni nevoiași, altele trei fiind deja finalizate. Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat cu sprijinul Fundației Vodafone, Companiei Europharm și a altor sponsori, și se adresează familiilor cu posibilități financiare reduse, care nu-și pot achiziționa o locuință și care nu-și pot permite să facă un împrumut la bancă, în acest scop. La eveniment au fost prezenți Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu.

Casă nouă, de sărbători

„În această săptămână, 300 de voluntari de la Fundația Fodafone România și Europharm se vor implica în acest proiect, ne vor da o mână de ajutor pentru ridicarea acestor locuințe. Familiile care urmează să se mute aici au fost deja selectate și sperăm ca până până vineri, stadiul acestor case să fie deja înaintat. Este un eveniment social, filantropic, ce reunește foarte multe persoane din mediul economic și bisericesc, oameni dornici să facă bine, să îi ajute pe semenii lor aflați în nevoie. De Crăciun, aceste familii se vor putea muta în noile case”, a afirmat părintele profesor Gheorghe Zamfir, președintele Asociației Habitat for Humanity, filiala Craiova.

Pentru a beneficia de aceste locuințe, familiile selectate nu trebuie să plătească dobânzi, nici avans, ci să îndeplinească anumite condiții: să nu dețină o locuință personală, să accepte să lucreze ca voluntar pentru construcția casei care i se va încredința la Preajba și să aibă posibilitatea, ca, timp de 20 de ani, să achite contravaloarea acesteia, care nu depășește suma de 26.000 de euro. „Este un proiect de suflet, făcut de oameni cu un suflet extraordinar de mare. Sunt foarte bucuros că în comuna pe care o conduc se întâmplă această acțiune, și pe această cale țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui deziderat”, a spus Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare, de care aparține localitatea Preajba.

Ramona Pavel, din Craiova, este una din beneficiarele acestui proiect. Tânăra care urmează să se mute într-una din aceste case mărturisește că nu-și putea permite să cumpere o locuință, pentru familia ei. „Stăteam cu soțul, copiii și părinții în două camere și, peste puțin timp, eram nevoiți să locuim șase persoane în aceste două încăperi. Era foarte greu. Fără acest ajutor nu ne-am fi putut descurca”, a spus tânăra.

Comentarii Facebook


Știri recente