Căsătoria în cele trei religii monoteiste

La Constanța are loc zilele acestea Simpozionul internațional cu tema „Instituția Căsătoriei în cele trei Religii monoteiste”, informează TRINITAS TV. Prezentul congres este al cincilea din seria celor organizate anual de Centrul de studii și cercetări religioase și juridico-canonice al celor trei religii monoteiste al Universității Ovidius, în parteneriat cu Universitatea Pontificală din Toulouse (Franța) și Universitatea de Stat din Tbilisi (Georgia).

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a arătat că simpozionul „este un reper deosebit pentru că prin căsătorie noi înțelegem că întreaga societate poate fi privită într-o perspectivă a vindecării. Trebuie să vedem comparativ în aceste trei religii cum este privită instituția căsătoriei și menirea acestui simpozion este de a aduce căsătoria în demnitatea ei și de a arăta superioritatea căsătoriei care este la rang de sfântă taină în creștinism”.

La Congres participă peste 40 de personalități ale lumii universitare, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Participanții la Congres vor avea de asemenea prilejul să cunoască și unele vestigii și mărturii arheologice ale Cetății Tomisului, precum și să viziteze expoziție organizată la Sediul Arhiepiscopiei Tomisului, „Mărturii documentare din Dobrogea referitoare la instituția Căsătoriei”.

Comentarii Facebook


Știri recente