Casa Epivata, din cadrul Caminului preotesc ‘Sfantul Gheorghe’, din incinta Centrului Eparhial Iasi, a fost sfintita astazi

Slujba a fost oficiata de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. In cuvantul rostit cu acest prilej, IPS Parinte Mitropolit Daniel a subliniat necesitatea si importanta restaurarii si modernizarii casei de oaspeti Epivata: ‘Vrem sa marcam un succes deosebit al unei lucrari facute intr-un timp foarte scurt. Si pentru imaginea si pentru utilitatea acestei case tot ce s-a facut acum ca innoire este un semn de pretuire al oaspetilor care vor fi aici. Deci casa de oaspeti trebuie sa fie o casa primitoare, frumoasa, luminoasa. Si in acelasi timp este vorba de o lucrare misionara deoarece toate lucrurile se cer innoite din timp in timp. Cladirea aceasta nu a avut un astfel de etaj pana acum de cand exista ea pentru ca au fost si foarte multe alte lucrari in afara centrului eparhial si ne-am concentrat pe teren, dar am uitat tocmai casa de oaspeti si acum s-a implinit o lipsa in intelesul ca s-au remediat aici multe din aspectele dotarilor, mai ales a fost dotata casa si cu acest sistem de climatizare, care este foarte necesar mai ales pentru ultimul etaj de sub acoperisul de tabla’.

In acelasi context, IPS Daniel a acordat distinctii celor care au contribuit la realizarea lucrailor de restaurare si modernizare a casei de oaspeti Epivata: ‘Oferim diploma distinsa, de vrednicie, d-lui director Milica Dodan, de la reprezentanta Exalco, ca semn de pretuire si binecuvantare pentru ravna si darnicia aratate fata de Biserica. Distinctie de vrednicie o oferim d-lui director Vasile Buzdugan de la S.C. Printex Iasi, ca semn de pretuire, pentru ravna dansului si pentru promptitudinea cu care ne-a ajutat si mai ales ca erau numarate zilele pana cand trebuia sa terminam lucrarea’.

Comentarii Facebook


Știri recente