Cartea Sfânta Treime sau la început a fost iubirea

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae „Sfânta Treime sau la început a fost iubirea”. Lucrarea, publicată inițial în anul 1993, a fost reeditată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează TRINITAS TV.

De dimensiuni relativ reduse, volumul constituie o sinteză a teologiei trinitare așa cum apare în opera vrednicului de pomenire părinte academician. În cele zece capitole sunt tratate cu o inegalabilă profunzime diferite aspecte legate de existența veșnică, precum și cele care au în vedere Persoanele Sfintei Treimi și atributele acestora. Modelul central, prezent pe tot parcursul lucrării este cel al iubirii dumnezeiești intratrinitare care stă la baza creării lumii și a îndumnezeirii umanității.

Cartea Sfânta Treime sau la început a fost iubirea poate fi achiziționată de la magazinele bisericești, precum și de la pangarele lăcașelor de cult din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…