Cartea „Povățuiri de suflet ziditoare” – „ghid” al credincioșilor în perioada postului

Perioada Postului Mare este una a pocăinței, a curățirii inimii și minții, este o perioadă de regăsire a valorilor spirituale. Însoțitori pe calea Postului ne sunt Sfinții care, prin scrierile lor duhovnicești, ne întăresc și ne ajută. O astfel de scriere este și „Epistolarul Sfântului Cuvios Anatolie”, apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă sub titlul „Povățuiri de suflet ziditoare”. Cartea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, este o colecție de 381 de scrisori adresate de cunoscutul stareț de la Optina monahiilor din mănăstirile aflate sub îndrumarea sa duhovnicească.

„Povățuirile Ieroschimonahului Anatolie”, arată Preafericirea Sa în Cuvânt înainte, „se adresează în același timp și credincioșilor cu căutări sufletești înalte sau ajunși în aceleași impasuri ale vieții lor lăuntrice, aidoma monahilor. Varietatea și profunzimea subiectelor conferă antologiei valoarea unui adevărat manual de terapeutică spirituală.”

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 18 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…