Cartea „Despre viața în Hristos” a Sfântului Nicolae Cabasila ne arată cum să ne apropiem mai mult de Dumnezeu

Perioada Postului Mare este cea în care facem exercițiul de înfrânare a poftelor trupului și de întărire a voinței, o formă de pocăință, dar, în același timp, și un mijloc de mântuire. Despre viața noastră, o călătorie duhovnicească, în care avem drept Călăuză pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, ne învață și unul dintre cei mai de seamă sfinți care au scris despre semnificația cultului Bisericii, Sfântul Nicolae Cabasila. Trăitor în marea neliniștilor sociale și politice din secolul al XIV-lea, Sfântul ne-a lăsat una dintre cele mai cunoscute scrieri despre roadele vieții duhovnicești dobândite prin Sfintele Taine, „Despre viața în Hristos”.

Cartea, apărută într-o nouă ediție la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă și tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ne arată cum putem înlătura distanța dintre noi și Dumnezeu. Pe de o parte, Sfântul Nicolae Cabasila ne deschide în fața ochilor minții un izvor de daruri dumnezeiești, în stare de a naște, întări și hrăni pe om în chip nepieritor, iar pe de alta, ne îndeamnă să primim și să păstrăm aceste daruri. Prima condiție o împlinește Dumnezeu prin harul Sfintelor Taine, a doua o realizăm noi prin întoarcerea minții și voii, întruchipată în faptele noastre bune.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 13,20 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente