Carte a părintelui Stăniloae în franceză

O nouă lucrare a părintelui Dumitru Stăniloae a fost tradusă și publicată în limba franceză. Este vorba de lucrarea ‘Teologia ascetică și mistică a Bisericii Ortodoxe’, la Editura Du Cerf din Paris, în colecția ‘Ortodoxia’. Cu ocazia publicării acesteia, unul dintre traducători, pr. Ioan Boboc, va susține conferința intitulată ‘Aspecte ale cardiologiei mistice la Părintele Stăniloae’, informează doxologia.ro.

Această conferință va avea loc duminică, 2 octombrie, de la orele 13:30 la Centrul de Conferințe al Parohiei Notre Dame Souveraine de la Chaville. Această carte a părintelui Stăniloae a fost la origine un curs ținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Lucrarea este un tratat teoretic de mare actualitate teologică și a fost numită de Patriarhul Daniel ‘o aprofundare spirituală a teologiei ortodoxe și o reflecție teologică asupra spiritualității și a existenței creștinătății trăite în comuniune divino-umană’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…