Caritatea – solidaritate între generații

La Iași a fost organizat miercuri, 25 ianuarie 2012, vernisajul expoziției de fotografie ‘Caritatea – solidaritate între generații’. Evenimentul a fost organizat de Fundația ‘Solidaritate și Speranță’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru a-i sensibiliza pe ieșeni cu privire la persoanele aflate în situații de risc social.

Fundația ‘Solidaritate și Speranță’ (FSS) a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu ‘Sfântul Mina’, în colaborare cu Centrul Diecezan ‘Caritas’ Iași al Episcopiei Romano Catolice de Iași, a organizat ieri la Centrul Mall Moldova din Iași expoziția de fotografie ‘Caritatea – solidaritate între generații’. Manifestarea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Cele 30 de fotografii expuse provin de la cele două centre amintite, specializate pe îngrijirea la domiciliu. Imaginile reflectă modul în care angajații Centrului de asistență socială și îngrijire la domiciliu ‘Sfântul Mina’ și ai Centrului Diecezan ‘Caritas’ Iași se implică în ajutorarea persoanelor defavorizate, aflate în situații de risc social. Evenimentul a fost moderat de dr. Viorica Ianău, de la Centrul ‘Sfântul Mina’ al FSS. În cadrul vernisajului au susținut alocuțiuni pr. Mihai Doroșincă, directorul executiv al Fundației ‘Solidaritate și Speranță’, și pr. Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan ‘Caritas’ Iași. Evenimentul s-a bucurat de prezența invitaților din cadrul celor două centre de îngrijire la domiciliu.

‘Prin astfel de activități încercăm să dezvoltăm o colaborare cât mai eficientă. Atât Fundația ‘Solidaritate și Speranță’, cât și Centrul Diecezan ‘Caritas’ Iași avem câte un centru de îngrijire la domiciliu. Încercăm astfel să punem experiență lângă experiență pentru a dezvolta un serviciu cât mai eficient pentru oamenii aflați în suferință. Avem o colaborare pe palierul social cu Centrul ‘Caritas’. Angajații noștri se întâlnesc, fac schimb de informații și discută despre diverse aspecte ale legislației în vigoare’, a spus pr. Mihai Doroșincă pentru Ziarul Lumina, ed. de Moldova. Expoziția de fotografii, care va rămâne deschisă până pe 8 februarie, a marcat începerea Anului european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații. ‘Scopul acestei expoziții este acela de a evidenția implicarea celor două asociații, prin programele de îngrijire la domiciliu, în asistența persoanelor vârstnice defavorizate, ca misiune a Bisericii de slujire a persoanelor bolnave și sărace’, a explicat dr. Viorica Ianău.

Comentarii Facebook


Știri recente