Cardinalului Ratzinger i se reproseaza ca nu este un om practic, desi este un foarte bun teoretician al catolicismului

Majoritatea cardinalilor americani si germani se opun candidaturii prelatului german Joseph Ratzinger la Sfantul Scaun, intrucat il considera incapabil sa conduca Biserica, apreciaza ziarul italian La Reppublica. Conform aceleiasi surse, opt cardinali americani din zece, ca si cinci electori germani din sase nu-l vor sprijini pe Ratzinger, datorita lipsurilor din domeniul practic dovedite de el in functia de prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei.

Cardinalii cred ca Ratzinger, o data devenit Papa, ar lasa toate aspectele administrative ale Catolicismului in seama Curiei Romane, ceea ce implica anumite aspecte negative. De asemenea, germanii isi amintesc acum cum cardinalul Ratzinger s-a opus propunerii ca laicii sa capete mai multa importanta in parohiile fara preot, si nu uita faptul ca acelasi prelat a refuzat sa rezolve cu fermitate problema persoanelor divortate si recasatorite, care primesc in continuare Impartasania.

Cu toate acestea, participantii la viitorul conclav elector recunosc in Joseph Ratzinger pe liderul taberei conservatorilor din Biserica, in opozitie cu alti prelati cum sunt cardinalii italieni Martini si Tettamanzi.

Comentarii Facebook


Știri recente