Cardinalul Walter Kasper a declarat ca eforturile Papei Ioan Paul II privind dialogul cu Bisericile Ortodoxe nu trebuie anulate.

Cardinalul Walter Kasper a declarat ca eforturile Papei Ioan Paul II privind dialogul cu Bisericile Ortodoxe nu trebuie anulate prin infiintarea Patriarhiei Greco-Catolice de Ucraina.

Cardinalul Walter Kasper nu este un sustinator al propunerii greco-catolicilor ucrainieni de a fi recunoscuti ca Patriarhie. ‘Nimeni nu vrea sa vada cum se distruge tot ceea ce Papa a construit impreuna cu Bisericile Ortodoxe.’, a afirmat Cardinalul la intoarcerea de la Moscova, conform agentiei CWNews.

Cardinalul Kasper a declarat presei ca decizia finala o va lua Papa Ioan Paul II si ca spera ca aceasta se va intampla cat mai rapid. CWNews noteaza ca prelatul german era oricum impotriva ideii de Patriarhie inca dinainte de a merge la Moscova. ‘Trebuie sa luam in serios argumentele ortodocsilor. Nu dorim sa provocam o ruptura in relatiile cu Bisericile Ortodoxe. El si-a mai exprimat speranta ca nou-infiintata comisie mixta catolico-ortodoxa va ajuta la detensionarea situatiei dintre cele doua Biserici.’, a mai adaugat Cardinalul Walter Kasper.

Comentarii Facebook


Știri recente