Cardinalul Koch în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 4 decembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminența Sa Cardinalul Kurt Koch, Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștine, aflat într-o vizită oficială în România. La întrevedere au mai participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, Excelența Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano, Nunțiul Apostolic în România, și Excelența Sa Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României la Vatican.

Eminența Sa Cardinalul Kurt Koch a mulțumit pentru primire și pentru contribuția reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române în Comisia Mixtă de Dialog Teologic Ortodox – Catolic. În acest sens, Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștine a exprimat speranța că prin dialog și reflecție comună va putea fi depășit impasul actual în redactarea unui document de lucru convergent referitor la raportul dintre primat și sinodalitate din punct de vedere teologic.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Eminenței Sale Cardinalul Kurt Koch pentru sprijinul acordat de Biserica Romano-Catolică Bisericii Ortodoxe Române prin oferirea de burse de studiu unor tineri teologi români și pentru găzduirea unor comunități ortodoxe românești în biserici catolice din diferite țări europene, spre săvârșirea în acestea a slujbelor ortodoxe în limba română.

Patriarhul României a subliniat importanța cooperării responsabile pentru elaborarea unui document teologic despre primat și sinodalitate, acceptat de ambele părți. Preafericirea Sa a apreciat necesitatea păstrării în cadrul dialogului teologic între cele două Biserici a unui echilibru de reciprocitate și complementaritate între primat și sinodalitate, ținând cont de evoluția istorică diferită din Răsărit și Apus. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat însemnătatea cooperării practice în plan social, paralelă cu dialogul teologic, ca mărturie creștină comună în societatea secularizată actuală și solidaritate cu creștinii persecutați în diferite părți ale lumii de azi.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente