Cardinalul Christoph Schonborn a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu ordinul ‘Serviciul Credincios’ in grad de Mare Cruce

PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit astazi la resedinta patriarhala pe Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei. L-a eveniment au fost prezenti IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, PS Ambrozie Sinaitul si PS Ciprian Campineanul, episcopi vicari patriarhali, precum si Excelenta Sa Jean-Claude Perisset, Nuntiul Apostolic in Romania. Dupa intrunire, PF Parinte Patriarh Teoctist si Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscopul Vienei, au participat la slujba Sf. Liturghii oficiata la Catedrala patriarhala cu ocazia sarbatorii Sfintilor Trei Ierahi. Cum s-a desfasurat aceasta slujba speciala ne-a spus parintele Michael Tita, consilierul pe probleme externe al Patriarhiei Romane: ‘La Sf. Liturghie oficiata de catre IPS Mitropolit Laurentiu al Ardealului au fost de fata PF Parinte Patriarh Teoctist, impreuna cu Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscopul Vienei, precum si IPS Daniel al Moldovei si Bucovinei, PS Casian al Dunarii de Jos si PS Ambrozie Sinaitul si PS Ciprian Campineanul, episcopi vicari patriarhali, precum si Nuntiul papal de la Bucuresti, Jean-Claude Perisset. In prezenta unei multimi numeroase de credinciosi, la sfarsitul Sf. Liturghii, PF Parinte Patriarh Teoctist a prezentat credinciosilor celor de fata cateva cuvinte despre personalitatea Eminentei Sale Cardinalul Christoph Schönborn si importanta prezentei sale aici, ca reprezentant al unei Bisericii cu care Biserica Ortodoxa Romana are de multe decenii foarte frumoase legaturi. Cardinalul Christoph Schönborn a raspuns la randul sau cu multumiri pentru caldura si dragostea cu care a fost intampinat la Patriarhia Romana’.

Dupa acest moment, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a acordat Cardinalului ordinul ‘Serviciul credincios’ in grad de Mare Cruce, in cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Cotroceni. Amanunte despre acordarea acestei distinctii ne-a oferit tot parintele Michael Tita, consilierul pe probleme externe al Patriarhiei Romane: ‘Conferirea de catre domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei, a ordinului national Serviciul credincios in grad de Mare Cruce Cardinalului Christoph Schönborn, s-a desfasurat in dupa amiaza acestei zile la Palatul Cotroceni si ca motivatie a acestui gest de cinstire a Eminentei Sale a fost aceea a contributiei pe care Eminenta Sa a avut-o la dezvoltarea relatiilor ecumenice dintre Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa Romana, pe de o parte, precum si la cunoasterea in Occident a teologiei si spiritualitatii ortodoxe. Prin tot ceea ce face, Eminenta Sa dovedeste o dragoste deosebita pentru Romania si Biserica sa, fapt care a fost subliniat chiar in cuvantarea care a rostit-o la Palatul Cotroceni cu prilejul primirii acestui ordin national’.

Comentarii Facebook


Știri recente