Caravane medicale și Maslu în Pulucești și Satu Costi

Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă programele misionare și social-filantropice în parohiile sărace din eparhiei. În acest an dedicat Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, calendarul misionar eparhial prevede ca fiecare parohie săracă să beneficieze de săvârșirea Sfântului Maslu de 7 preoți. Astfel, joi, 11 octombrie, în Parohia Satu Costi, județul Galați, un sobor format din 7 preoți a săvârșit Maslul. La slujbă au participat circa 40 de credincioși care, după ce au fost unși cu untdelemn sfințit, au primit și câte o ‘Carte de rugăciuni pentru bolnavi’, editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială ‘Călăuza Ortodoxă’ și iconițe, informează „Ziarul Lumina”.

În această parohie care are în jur de 100 de familii, medicii din caravana Centrului medical ‘Irina’ au oferit consultații gratuite tuturor celor bătrâni și bolnavi, fără sprijin și lipsiți de posibilități materiale. Au fost oferite și medicamente gratuite.

La final, preoții slujitori împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial au vizitat la domiciliu persoanele vârstnice și nedeplasabile aflate în evidențele speciale ale parohiei, oferindu-le asistență religioasă. În același context, a doua zi s-au săvârșit Sfânta Liturghie și Sfântul Maslu de către 7 preoți și în Parohia Pulucești, unde au participat peste 200 de persoane, între care 50 de copii implicați în programul ‘Hristos împărtășit copiilor’. Și aici caravana medicală menționată a oferit consultații și tratament gratuit.

Comentarii Facebook


Știri recente