Aceasta biserica a fost infiintata in 2002 si de atunci aici desfasoara activitati deosebite in care sunt implicati si militari de la unitatea de care apartine. Parintele Ionel Vranceanu, slujitor la acest sfant lacas ne-a facut o scurta prezentare a capelei: ?Biserica militara Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul a luat fiinta in anul 2002. A fost sfintita la 8 decembrie, in timpul domnului general Dinta Florian, actualmente seful Statului Major General de la Bucuresti. Biserica deserveste militarii din garnizoana Focsani ‘Unirea Principatelor’, o garnizoana care, avand misiuni in internationale, dar si in tara?. Parintele Ionel Vranceanu ne-a spus in ce fel este sarbatorit hramul la capela Unitatii Militare ‘Unirea Principatelor’ din Focsani: ?Avand si fundatia ‘Capela militara’, noi ne ocupam si de grija spirituala a cadrelor militare in rezerva, si ajutorarea lor. De asemenea, din grija actualului comandant, d-l colonel doctor Cotropae Ioan, am adus in incinta Bisericii un monument, o copie fidela a monumentului de la Marasesti, in greutate de sapte tone, de la Muzeul National de Istorie si care e amplasat in incinta curtii Capelei militare din Focsani, si, bineinteles, cu aceasta ocazie de hram, dar si de ziua eroilor si alte zile festive, sustinem acolo diverse momente culturale, care tin de specificul nostru militar. Avem militari in teatrele de operatie, asa cum stiti, in Bosnia Hertegovina, in Afganistan si Irak. Tinem legatura cu preotii militari pe care ii avem acolo, eu fiind preot de garnizoana, raspund duhovniceste, intr-un fel, de preotii care se afla acolo. Am fost si eu in misiune, in perioada iulie 2002 – ianuarie 2005, acum am venit din misiune din Afganistan si multumim lui Dumnezeu pentru felul in care ne putem desfasura activitatea. In fiecare an, sarbatoarea noastra de suflet, Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul, protectorul garnizoanei Focsani si al Bisericii noastre militare, e sarbatorita prin diverse activitati culturale si, bineinteles slujba oficiata de preotii militari din imprejurimi, prin prezenta corului ‘Pastorala’ din judetul Vrancea, prin evenimente culturale sustinute de muzica militara din garnizoana Focsani?.
Mitropolitul Laurențiu despre propria noastră schimbare la față: Fața este frumoasă dacă este plină de iubire
Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Sita Buzăului din județul Covasna. Cu acest prilej, ierarhul a explicat în ce ar consta propria noastră „schimbare la față”: „Fața este frumoasă…
Hram la Ceahlău: Pelerini din toată țara și de pe alte continente au urcat din nou pe Taborul României
Pelerini din țară, de peste Prut și de pe alte continente au urcat și în acest an pe Muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Mănăstirii Ceahlău. Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a…
Patriarhul Daniel a felicitat Mănăstirea Pasărea pentru activitățile desfășurate
Părintele Patriarh Daniel a vizitat duminică Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov, unde a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. După slujbă, Preafericirea Sa a felicitat obștea pentru activitățile desfășurate și a…
Hristos ne învață să-L căutăm întâi pe El și apoi darurile Sale, care se înmulțesc prin binecuvântare: Patriarhul
„Mântuitorul Iisus Hristos dorește să ne învețe să-L căutăm pe El mai întâi și apoi darurile Sale, căci legătura noastră cu El este temelia vieții veșnice”, a spus duminică Părintele Patriarh Daniel. Din Evanghelia Înmulțirii…
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață”: Privind spre Dumnezeu și semeni
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” s-a încheiat vineri la Mănăstirea Caraiman. Tinerii au învățat să privească pe verticală, spre Dumnezeu, dar și pe orizontală, către semeni, pentru a le veni în ajutor…