Capela Penitenciarului de Maximă Siguranță din Giurgiu și-a sărbătorit ocrotitorii

La Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în capela Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, părintele Popa Edmond Nicolae, Consilier social în cadrul Centrului eparhial, alături de părintele Bălașa Teodor, preot capelan, au săvârșit Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului capelei penitenciarului, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit celor 40 de persoane private de libertate, părintele Consilier Popa Edmond Nicolae a evidențiat importanța celor doi mari misionari în propovăduirea Sfintei Evanghelii.

La final, cei prezenți au primit icoane, cărți de rugăciuni și ultimul număr al revistei eparhiale.

Capela „Sf. Ap. Petru și Pavel’ a Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu a fost sfințită în anul 2009 de către Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența atât a conducerii instituției cât și a numeroase persoane private de libertate. În cadrul Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu, Sectorul Social al Episcopiei Giurgiului desfășoară numeroase activități religioase și educative: cateheze, programe de educare care se derulează în colaborare cu Biroul de intervenție psiho-socială din cadrul instituției.

Comentarii Facebook


Știri recente