Capela parohiei „Sfântul Nicolae” din Zalău în sărbătoare

Duminică, 5 decembrie 2010, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în capela parohiei „Sfântul Nicolae” din Zalău, cu prilejul serbării hramului acestei biserici, informează episcopiasalajului. Parohia a fost înființată în anul 2009.

Preacucernicul Părinte Paroh Ionuț Pop a mulțumit Preasfințitului Părinte Petroniu pentru că i-a binecuvântat pe credincioși cu prezența Preasfinției Sale în mijocul lor cu prilejul hramului bisericii, apoi a mulțumit și și-a lăudat și credincioșii pentru jertfa și hărnicia depusă în lucrările ce se fac la ridicarea locașului de cult.

Preacucernicia sa a amintit celor prezenți de frumusețea hramului bisericii și de cât de iubit este ocrotitorul ei, Sfântul Ierarh Nicolae, care este Sfântul milelor și Sfântul darurilor și de aceea, spunea părintele paroh, și biserica va fi o biserică a darurilor.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Petroniu a împărțit copiilor prezenți daruri, iar credincioșilor le-a înmânat câte o iconiță cu Sfântul Ierarh Nicolae.

În orașul Zalău, în anul 1990 existau doar două biserici ortodoxe, iar la înființarea Episcopiei Sălajului, în octombrie 2007, erau ridicate, în diferite stadii de finalizare, încă alte cinci noi biserici și două capele. Simțindu-se nevoia acoperirii unor zone ale orașului unde credincioșii erau mult prea departe de cea mai apropiată biserică, dar și la solicitarea acestora, Preasfințitul Părinte Petroniu a hotărât și a supus aprobării Consiliului Eparhial înființarea a două noi parohii – pe strada 22 decembrie 1989 sau Crasnei cum este cunoscută această zonă și una în cartierul Sărmaș.

În primăvara anului 2009, în Duminica Tomii, Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit piatra de temelie a viitoarei biserici cu hramul Sfântul Nicolae. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a dăruit parohiei o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. În același an a fost ridicat un impunător zid de sprijin, necesar pentru consolidarea versantului și siguranța bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente