Capela ‘Invierea Domnului’ va fi sfintita maine

Duminica, 4 mai 2003, incepand cu ora 8:30, se va sfinti Capela ‘Invierea Domnului’, locas de cult aflat in curtea Bisericii ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel ‘Moara de vant’, Iasi. Sfanta Liturghie si slujba de sfintire vor fi oficiate de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Preacucernicul Parinte Protopop Vilie Dorosinca, preot paroh la biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel, prin grija caruia s-a construit noul paraclis, a declarat ca acest proiect este mai vechi si ca noua capela va deservi cimitirul din apropiere.

Constructia acestei capele a inceput in anul 1996, cu binecuvantarea IPS Daniel si lucrarile s-au finalizat in anul 1998, cand, in urma vizitei IPS Sale, cu ocazia Vecerniei hramului Bisericii ‘Sf Ap Petru si Pavel’ Moara de Vant, acestei capele i s-a dat hramul Invierea Domnului. La indemnul IPS Daniel s-a inceput in anul 1999 pictarea capelei, lucrare ce s-a finalizat in anul 2002 si a fost executata de o echipa sub conducerea Prof univ. dr. Dimitrie Gavrilean, rectorul Universitatii de Arte ‘G. Enescu’ din Iasi.

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la inceperea zidirii Bisericii cu hramul ‘Sf Apostoli Petru si Pavel’ Moara de Vant, ceea ce arata ca peste timp ctitorirea de locasuri sfinte din aceasta zona se continua prin zidirea capelei cu hramul ‘Invierea Domnului’ si sfintirea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente