Cantină socială pentru 70 de persoane, la parohia Cotroceni

La parohia Cotroceni se desfășoară din anul 2002 diverse activități sociale, iar începând de anul acesta cantina socială a parohiei oferă hrană caldă la 70 de persoane și, de asemenea, la fiecare sărbătoare a celor două hramuri ale bisericii, cazurile sociale ale parohiei și toți cei prezenți primesc daruri în alimente. În cursul anului, grupuri formate din voluntari cercetează sub directa supraveghere a celor patru preoți slujitori peste 50 de persoane aflate în nevoi din cadrul parohiei. „Încă de la începuturile istoriei noastre, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea celor în nevoi. După perioada mai grea din timpul regimului comunist, am revenit la aceste activități socio-filantropice, atât de necesare pentru cei pe care Dumnezeu îi încearcă în viața lor. Este foarte important ca noi, toți slujitorii sfintelor altare, să ne implicăm în astfel de acțiuni”, ne-a declarat părintele Ioan Enache Sibianu, parohul bisericii.

Pe lângă activitățile sociale, pastorale și administrativ-gospodărești, la parohia Cotroceni, părinții slujitori organizează în fiecare miercuri seara întâlniri catehetice la care participă aproximativ 30 de tineri, iar în fiecare vineri și sâmbătă după-amiaza au loc dialoguri cu tinerii care vin și cer sfat preoților bisericii. „Tinerii sunt dornici de a fi cât mai bine informați și de a cunoaște cât mai bine învățătura dreptei credințe. Sunt însetați de cele sfinte și, de aceea, noi ne străduim să ieșim în întâmpinare lor prin aceste activități catehetice”, a mai spus parohul bisericii.

În curtea bisericii, bogată în vegetație, se află o troiță din lemn, ridicată pentru eroii Revoluției din 1989. În anul 1999, a fost construit în incintă, cu ajutorul profesorului doctor Viorel Panaitescu și al enoriașilor, un aghiazmatar poligonal, cu cupolă sprijinită pe coroană.

Duminică, 12 octombrie, 2008, în ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, părinții slujitori și credincioșii acestei parohii au primit vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a dăruit și a binecuvântat o raclă cu un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu această ocazie a fost sfințită și capela în care se săvârșesc slujbele de pomenire a morților.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente