Cantină socială la Mănăstirea Bârsana

După mai bine de doi ani de trudă a obștii mănăstirii Bârsana, de sărbătoarea Bunei Vestiri, a avut loc inaugurarea cantinei sociale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian Chira, al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează Ziarul Lumina.

Înaltpreasfințitul Justinian și Preasfințitul Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, au binecuvântat noul așezământ în prezența obștii mănăstirii, a autorităților locale și a credincioșilor.

Cu acest prilej, a avut loc o slujbă de Te Deum și de binecuvântare a lăcașului, pentru sănătatea viețuitorilor și a pelerinilor care îi vor călca pragul. În cadrul așezământului care a fost sfințit în după-amiaza zilei de joi, funcționează o bucătărie și o cantină, unde vor lucra persoane din sat, care vor pregăti mâncarea pentru pelerni și pentru bătrânii din preajma mănăstirii.

‘Întrucât vin foarte mulți pelerini din diferite zone ale țării, care trebuie puși la masă, dar și pentru că prin zonă sunt foarte mulți bătrâni rămași singuri după ce copiii au plecat în străinătate, am decis să facem această clădire în care să putem pregăti mâncarea și oferi o masă caldă celor care vor avea nevoie. Construcția a fost făcută după indicațiile arhitectului care a lucrat și la amenajarea incintei mănăstirii’, a explicat stareța mănăstirii, stavrofora Filofteia Oltean.

Proiectul noii cantine are la bază voluntariatul, dar în același timp s-a decis ca, pe lângă voluntarii care vor lucra aici, să fie angajate și unele femei gospodine din sat.

‘Vom avea zilnic un meniu al zilei, la prețuri simbolice, ca din acești bănuți să putem plăti angajații și alimentele. Nu vom încerca să scoatem bani pentru a face lucrări la mănăstire, ci strict să ne acoperim cheltuielile legate de alimente și salarii’, a mai spus maica stareță.

Comentarii Facebook


Știri recente