Cântări psaltice la Mănăstirea Dejani din județul Brașov

La invitația pr. ieromonah Varlaam Nechifor, starețul Mănăstirii Dejani, din comuna Recea, județul Brașov, grupul psaltic ‘Sfântul Andrei’ al Catedralei mitropolitane ‘Sfânta Treime’ din Sibiu, a dat răspunsurile la strană, la slujba de priveghere, continuând a doua zi cu participarea la Sfânta Liturghie din Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Slujbele s-au oficiat în biserica cu hramul ‘Acoperământul Maicii Domnului’, iar la Sfânta Liturghie oficiată de pr. ieromonah Varlaam au participat credincioși din împrejurimi.

Pr. Varlaam Nechifor a vorbit credincioșilor prezenți despre grupul psaltic ‘Sfântul Andrei’ și modul în care acesta pune în valoare tradiția muzicii bizantine în Ardeal. Biserica Mănăstirii Dejani, cu hramul ‘Acoperământul Maicii Domnului’, a fost sfințită pe 1 octombrie 2000. Lăcașul de cult a fost ridicat în stil moldovenesc, pe locul unde a existat, în vechime, o mănăstire, distrusă de armatele generalului Bukow. Obștea mănăstirii este de călugări, iar rânduiala vieții monahale este asemănătoare cu aceea de la Muntele Athos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…