Cântare și expoziție religioasă în Săptămâna Luminată, la Reșița

Pentru Parohia ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Govândari’ din Reșița, Săptămâna Luminată a fost plină de momente de bucurie duhovnicească. Astfel, în Duminica Învierii, după săvârșirea Sfintei Liturghii și după ce a fost citit mesajul Preasfințitului Episcop Lucian, credincioșii prezenți în număr foarte mare au ascultat și au aplaudat grupul coral ‘Strana strămoșească’, condus de preotul Petru Berbentia, care a susținut concertul îndătinat de Paști, informează „Ziarul Lumina”.

Pentru al 14-lea an, tinerii prezenți permanent în altarul și strana bisericii au interpretat cântări din repertoriul ortodox, închinate Patimilor și Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, iar fetele care fac parte din Grupul ‘Tinerimea ortodoxă’ au recitat poezii ale bucuriei momentului sfânt. În seara zilei de joi din Săptămâna Luminată, sala multifuncțională a centrului parohial a găzduit un eveniment de excepție, respectiv o expoziție de fotografie.

Evenimentul este de excepție pentru că pe simeza organizată la parohie a expus fotografii Erwin Iosef Țigla, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul montan, cel care a fost pelerin în Ucraina și a rămas impresionat de Lavra Pecerska din Kiev. În deschiderea evenimentului a vorbit pr. Petru Berbentia, care a organizat această expoziție în parteneriat cu Forumul Democrat German și Secția ‘Vârsta a treia’ a Bibliotecii Județene ‘Paul Iorgovici’. Pr. Boris Tasici de la Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ a continuat cu o prelegere despre Biserică și lumina ortodoxiei, iar pr. ucrainean Petru Popovici a împărtășit impresii personale despre peșterile de la Pecerska.

În încheiere, Erwin Țigla a vorbit de sentimentul copleșitor ce l-a simțit atunci când a vizitat Kievul ortodox. Acest eveniment cultural, la care au participat mulți iubitori de frumos, între care și Ioan Sabo, prefectul județului Caraș-Severin, s-a vrut a fi încă un exemplu al bunei colaborări ce există în Banatul de munte, spațiu multicultural, multietnic și multiconfesional. Parohia își propune ca și în continuare să fie o prezență activă în viața culturală și religioasă a ‘Cetății de foc’!

Comentarii Facebook


Știri recente