Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Râșca Transilvană

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat marți, 28 februarie 2012, Pavecernița Mare și Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Râșca Transilvană. Slujbe arhierești din prima săptămână a Postului Mare au fost oficiate de Preasfințitul Episcop-vicar Vasile Someșanul, la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, și de Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Episcopul-vicar al Spaniei și Portugaliei, la Mănăstirea Florești.

Credincioșii care au venit la Mănăstirea Râșca, precum și obștea monahală de aici s-au bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Mitropolit Andrei, care s-a rugat alături de ei și pentru ei și i-a binecuvântat.

La finalul slujbei, Înalt Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, la început de post.

‘Unul dintre rosturile postului acesta este acela de a-L face milostiv pe Hristos Dumnezeu spre noi, păcătoșii. Purtăm în spate povara păcatelor și a răutăților și încercăm, în Postul Mare, să ne debarasăm de ele cu ajutorul mijloacelor pe care Dumnezeu ni le-a pus la îndemână: rugăciune, post, nevoință, spovedanie bună și sinceră, citit în Sfintele Scripturi, participare deasă la sfintele slujbe’, a arătat IPS Andrei după cum ne informează Ziarul Lumina.

Mănăstirea ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din Râșca Transilvană este unul dintre cele mai noi așezăminte monahale din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, aflat la cota de 1.200 metri în Munții Apuseni, în apropiere de Huedin.

‘Este o zonă foarte frumoasă de munte. Avem o viață de obște la mănăstire, formată din opt viețuitori. Încercăm să înnoim starea noastră de viață duhovnicească și să ducem mai departe tradiția și valorile spirituale ale Bisericii noastre creștine ortodoxe’, a spus starețul mănăstirii, protosinghelul Casian Ioana.

Comentarii Facebook


Știri recente