Canonul cel Mare – lectură duhovnicească pentru orice perioadă a anului

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut o plachetă cu textul integral al Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Broșura conține și un studiu introductiv scris de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, despre Înțelesul și folosul Canonului cel Mare, în care sunt prezentate câteva date despre personalitatea Sfântului Andrei, episcopul cetății Gortyna din Creta, despre Canonul cel Mare, despre timpul în care se citește el în cultul Bisericii și despre sensurile multiple ale acestei cunoscute creații imnografice.

„Oricine poate citi acest Canon de pocăință, clericii, monahii, credincioșii bisericii prezenți în biserică sau absenți din diferite motive. Cu ani în urmă am cunoscut un monah care recomanda ca acest canon să fie citit ca și un canon de pocăință, ca și canonul către Mântuitorul Iisus Hristos, în fiecare zi”, a spus arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează TRINITAS TV.

Placheta cu textul Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul poate fi cumpărată de la pangarul Catedralei Patriarhale, de la librăriile Arhiepiscopiei Bucureștilor și ale Patriarhiei Române, precum și de la bisericile din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente