Canonul cel Mare la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat joi, 1 martie 2012, Slujba Canonului celui Mare la Catedrala din Târgoviște. La acest important eveniment liturgic al primei săptămâni a Postului Mare au participat numeroși credincioși, alături de studenți ai Facultății de Teologie a Universității „Valahia”din Târgoviște, elevii Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și profesorii lor, precum și mulți tineri, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația Canonului celui Mare în viața liturgică a Bisericii noastre, arătând că este un foarte frumos și bogat, în semnificații spirituale, imn de pocăință al Ortodoxiei, de o mare bogăție și frumusețe liturgică. Înaltul Ierarh a evidențiat rolul pocăinței în viața duhovnicească a credincioșilor, dar și reverberațiile ei social-comunitare, subliniind că fără reînnoirea spirituală nu putem avea o relație autentică cu Dumnezeu și cu aproapele.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…