Canonul cel Mare la Catedrala din Sibiu

Denia Canonului cel Mare a fost oficiată și în bisericile sibiene. Credincioși din întreg orașul, dar și mulți elevi și studenți au venit la Catedrala Mitropolitană, acolo unde slujba Canonului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Răspunsurile la strană au fost date de corul studenților teologi ai academiei andreiene.

„Canonul acesta este imaginea și provocarea procesului de conștiință pentru fiecare suflet și chemarea la pocăință. Imaginile luate din Vechiul Testament și din Noul Testament, cele negative fiind puse în seama sufletului care le-a urmat, de cele pozitive ferindu-se sau neîmplinind chemarea lor. În a treia parte Canonul ne cheamă spre pocăința cea adevărată, spre urmarea lui Hristos, spre dăruirea totală și spre cinstirea Sfintei Treimi prin rugăciunile Maicii Preacurate care a fost invocată în toate pesnele Canonului și apoi prin mijlocirile a doi sfinți, Sfântul Andrei Criteanul care este autorul acestui Canon și Sfintei Maria Egipteanca”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Cea de-a doua denie din această săptămână, Denia Acatistului Bunei Vestiri, va fi oficiată vineri, în toate bisericile sibiene, începând cu ora 18:00.

Comentarii Facebook


Știri recente