Candidatii pentru postul vacant de episcop al Giurgiului

In cadrul sedintei Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care s-a desfasurat timp de doua zile la resedinta patriarhala din Bucuresti, 17-18 ianuarie 2006, s-au desemnat candidatii pentru scaunul vacant de episcop al Giurgiului. Scaunul de episcop al Giurgiului este vacant inca de la infiintarea acestei eparhii, in anul 2000. Pentru acest post vacant au fost desemnati urmatorii doi candidati:

1. PS Ambrozie Sinaitul, episcop vicar patriarhal.

PS Ambrozie Sinaitul s-a nascut la data de 20 aprilie 1969, in localitatea Scorteni, judetul Prahova. Este licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Justinian’ din Bucuresti. A urmat studii de doctorat la Facultatea de Teologie a Universitatii din Salonic, Grecia, devenind si doctor in teologie al acestei facultati, iar in anul 1990 a intrat in obstea Schitului Crasna, unde a fost tuns in monahism, primind numele de Ambrozie. In anul 1992 a fost hirotonit ierodiacon, apoi preot, iar la 31 martie 1996 a fost numit staret al Schitului Darvari, din Bucuresti. In anul 1999, PS Ambrozie a primit rangul de protosinghel, iar la 4 octombrie 2000 a fost hirotonit arhiereu, ca episcop vicar patriarhal.

2. PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

PS Varsanufie Prahoveanul s-a nascut la data de 21 ianuarie 1968, in Bucuresti. Intre anii 1976-1984 a urmat Scoala primara si gimnaziul la Bucuresti, iar in 1985 s-a inscris la Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Manastirea Radu Voda, pe care l-a absolvit in 1990. In acelasi an, in urma concursului de admitere, a devenit student al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Justinian’ din Bucuresti, unde si-a luat licenta in 1994. Intre anii 1990-1998 a functionat ca profesor de religie la Scolile generale nr. 206 si 191, din Bucuresti. In primavara anului 1998 a fost tuns in monahism, la Manastirea Slanic, din Eparhia Argesului si Muscelului, iar in vara aceluiasi an a fost incadrat profesor si spiritual la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’ din Bucuresti, unde a fost hirotonit ierodiacon si ieromonah. In anul 1999, cand s-a reinfiintat Manastirea Radu Voda, a fost numit staret al acestui asezamant si, apoi, exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor. In anul 2000 i s-a acordat rangul de protosinghel. La recomandarea PF Parinte Patriarh Teoctist, in sedinta din 4 iulie 2001, Sf. Sinod a aprobat ridicarea sa la treapta arhieriei si alegerea in cel de al doilea post, de episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Hirotonia intru arhiereu a avut loc la data de 30 septembrie 2001.

Alegerile pentru desemnarea episcopului Giurgiului vor avea loc in prima decada a lunii februarie, cand este programata intrunirea Colegiului Electoral Bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…