Campionat de șah în Parohia Sfântul Antonie cel Mare – Titan

Activitățile educaționale ale Parohiei ‘Sfântul Antonie cel Mare’ – Titan s-au diversificat anul acesta. În trapeza parohiei, 28 de copii, tineri și adulți ai parohiei bucureștene au participat la prima etapă a campionatului de șah, informează Ziarul Lumina.

‘În cadrul proiectului desfășurat cu tineretul în cadrul parohiei noastre, ‘Contribuția Bisericii la formarea tinerei generații’, am întreprins un campionat de șah la care au participat enoriași de toate vârstele și care au dorit desfășurarea unei asemenea activități. În acest an, pentru a-i putea motiva și responsabiliza pe tinerii implicați în activitățile educaționale, am format grupuri de câte doi tineri care trebuie să organizeze câte o activitate pe care să o desfășurăm la biserică, astfel încât fiecare activitate să reprezinte o alternativă de a petrece timpul în mod frumos’, a precizat diac. Marius Fănel Suiugan.

Campionatul de șah se desfășoară în două etape: prima etapă a avut loc duminică, iar a doua etapă va fi duminica viitoare, când se va afla și campionul parohiei. ‘Întrucât mie îmi place să joc șah, am avut inițiativa ca în cadrul întâlnirilor grupului nostru să-i învăț și pe ceilalți colegi, pentru a ne bucura împreună. Este frumos că se organizează la biserică și că vedem cum Biserica se implică în comunitate, nu se ocupă doar de partea spirituală’, a explicat tânărul Andrei Ologeanu, organizatorul campionatului de șah.

Organizatorii nu doresc să se oprească aici, astfel se preconizează un campionat de șah între parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente