Campionat de minifotbal la Iasi

Institutul Cultural Misionar Trinitas in colaborare cu protopopiatele din Arhiepiscopia Iasilor organizeaza, in perioada 6-7 iunie 2003, prima editie a Cupei Zimbrul pentru copii si tineret la minifotbal. La aceasta competitie vor participa 6 echipe, castigatoare ale fazelor zonale disputate la Iasi, Neamt si Botosani.

Prea Cucernicul Parinte Consilier Nicolae Dascalu, Directorul Institutului Cultural Misionar Trinitas, a tinut sa sublinize ca acest turneu de minifotbal pentru copii are la baza ideea imbinarii educatiei sportive cu educatia spirituala si morala a tinerei generatii. De asemenea, prin organizarea acestei competitii se urmareste crearea unei personalitati unitare a tinerilor, prin imbinarea dintre sport si spiritualitate.

Parintele Dascalu a mai precizat ca deviza sub care se va desfasura Cupa Zimbrul la minifotbal pentru copii este ‘suflet sanatos intr-un trup sanatos’, iar un alt obiectiv al organizatorilor competitiei este acela de a-i constientiza pe tinerii participanti ca trebuie sa se comporte civilizat inclusiv pe terenurile de sport.

Turneul final al Cupei Zimbrul se va desfasura pe terenul de sport de la Liceul de Informatica din Iasi. Cele 6 echipe vor fi impartite in doua grupe. Fiecare formatie va juca cu celelalte doua din grupa. Cistigatoarele din cele doua grupe vor juca finala mare a turneului, in timp ce ocupantele locurilor doi vor juca in finala mica. Formatia care va castiga turneului va primi o cupa speciala cu insemnele Institutului Cultural Misionar Trinitas. De asemenea, ocupantele primelor trei pozitii in ierarhia finala vor primi echipamente sportive cu emblema Radio Trinitas, precum si casete si publicatii religioase. In functie de succesul acestei editii inaugurale, Cupa Zimbru va deveni o traditie, urmind a fi organizata in fiecare an.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente