Campanie umanitară și concurs de fotografie în Cetatea Băniei

Credincioșii din Craiova pot participa în perioada Postului Mare la campaniile umanitare inițiate de Arhiepiscopia Craiovei, prin intermediul celor două ONG, Asociația „Vasiliada” și Fundația „Cuvântul care zidește”, în vederea sprijinirii celor aflați în nevoie, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Solidaritatea față de cei aflați în suferință este o datorie de căpătâi a Bisericii din Oltenia. Arhiepiscopia Craiovei, prin intermediul Sectorului Social, dar și prin ONG-urile pe care le patronează, încearcă să îndeplinească zi de zi porunca evanghelică de: a-l hrăni pe cel flămând, de a-l îmbrăca pe cel gol, de a-l cerceta pe cel bolnav și pe cel întemnițat. O misiune deloc ușoară, însă încununată în final de bucurii și împliniri duhovnicești.

Campania „Micul Samarinean Milostiv”

După proaspăta activitate dedicată mărțișorului, „Dar cu drag de mărțișor”, Fundația „Cuvântul care zidește” a demarat în această săptămână campania „Micul Samarinean Milostiv”, care se va finaliza la data de 10 aprilie. În cadrul acesteia, profesorii de religie de la unitățile de învățământ din județele Gorj, Dolj, Mehedinți și Olt sunt așteptați la sediul ONG-ului, din strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3, pentru a ridica felicitări cu icoana Învierii Domnului, pentru a le distribui în școli spre vânzare. „Cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, am tipărit aproximativ 6.000 de felicitări pentru această campanie. Ele urmează să fie distribuite în școlile și liceele din Mitropolia Olteniei, spre a fi vândute. Fiecare persoană poate oferi o sumă, în funcție de posibilități. Jumătate din banii obținuți vor rămâne în școli și vor fi folosiți pentru elevii care provin din familii cu situație financiară precară, care au nevoie de ajutor. Fondurile vor fi direcționate în urma unei anchete sociale, făcute în cadrul școlii respective. Totodată, acțiunea are și un caracter educativ, pentru că astfel îi învățăm pe elevi să fie buni creștini, solidari, să dea și celuilalt dacă are posibilitate și dacă cel de lângă el se află într-o situație mai grea. Inițiativa noastră este strâns legată de Praznicul Sfintei Învieri și deja are o tradiție”, a mărturisit Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației.

Concurs de fotografie la Centrul „Sfânta Ecaterina”

În cadrul Asociației „Vasiliada” persoanele dizabile primesc zilnic asistență socială în cadrul centrelor de zi sau prin intermediul programelor derulate din fonduri europene. În această perioadă, din programul beneficiarilor de la Centrul „Sfânta Ecaterina” din Craiova nu lipsește Taina Sfântului Maslu, organizată săptămânal în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mântuleasa. Săptămâna aceasta doisprezece dintre beneficiari au participat la concursul de „Amintiri”, legat de prezentarea unei colecții de fotografii alb negru, din viața de familie, cu un animal de companie sau de călătorie. La final, fiecare concurent a primit din partea organizatorilor o ramă în care a așezat cea mai frumoasă fotografie din colecție.

Comentarii Facebook


Știri recente