Campanie de prevenire și combatere a abandonului noilor născuți, la Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, a început o campanie de prevenire și combatere a abandonului din maternități, un fenomen ce a luat amploare în ultimii ani, în special pe fondul lipsurilor materiale. În urma protocolului semnat între Arhiepiscopia Sibiului și Spitalul Județean din Sibiu, reprezentanții eparhiei vor desfășura periodic diverse acțiuni de conștientizare, informare și asistență femeilor internate în maternitatea din cadrul unității medicale amintite.

Prima acțiune de acest fel a avut loc joi, 13 septembrie 2012, prin reprezentanții Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. consilier social Nicolae Rusu și asistentul social Tudor Costea. Împreună cu preotul de la biserica din incinta spitalulului sibian, părintele Nicolae Lațchescu, cei doi reprezentanți eparhiali au mers la femeile gravide și la proaspetele mămici din maternitate, le-au citit rugăciuni de binecuvântare, le-au ținut un cuvânt de învățătură, le-au transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și le-au împărțit iconițe, materiale informative și pachete cu dulciuri și sucuri.

„Misionare în comunități”

Pr. consilier Nicolae Rusu le-a ținut un cuvânt de învățătură gravidelor și mamelor din maternitatea sibiană. Părintele Rusu le-a îndemnat să ceară mereu ajutor de la Dumnezeu, să fie recunoscătoare pentru darul primit, să ofere copilașilor căldura unei familii și să lupte împreună cu preoții împotriva avortului, în cazul în care vor întâlni femei gravide cu o astfel de intenție.

„Vă transmitem binecuvântarea IPS Laurențiu, care vă îndeamnă să vă iubiți copii, să îi creșteți în frică de Dumnezeu și în legea noastră strămoșească. Totodată, vă dorim să aveți în inimele și sufletle dumneavoastră apostolatul creștin și să fiți misionare în comunitățile dumneavoastră, alături de preoții parohi”, a spus pr. Nicolae Rusu potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La rândul său, pr.Nicolae Lațchescu le-a mulțumit celor doi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sibiului pentru vizită, pentru cuvântul de binecuvântare și pentru darurile oferite mămicilor. Părintele Lațchescu le-a asigurat pe femeile din maternitate că este mereu la dispoziția lor pentru a le acorda asistența religioasă atât de necesară. Programul liturgic de la biserica spitalului cuprinde numeroase slujbe religioase pentru a veni în sprijinul mămicilor. În aceeași zi, la acest lăcaș de închinare s-a oficiat și slujba Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…