Campanie de prevenire a traficului de persoane

Federația Filantropia, împreună cu Centrul Parteneriat pentru Egalitate, a demarat campania ‘Protejează-i pe cei dragi’, care urmărește informarea și sensibilizarea opiniei publice din România asupra pericolului traficului de persoane, informează federatia-filantropia.ro, citat de Ziarul Lumina.

Campania se derulează în perioada 19 mai – 30 iunie, în toate cele opt regiuni de dezvoltare din țara noastră. În cadrul campaniei sunt prevăzute opt evenimente de informare în municipiile centre ale regiunilor de dezvoltare și alte 16 evenimente în comunități rurale din aceste regiuni (câte două în fiecare regiune). Intervențiile în comunitățile rurale cuprind activități interactive cu copiii (cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani), urmate de întâlniri cu părinții și liderii comunității. În cadrul întâlnirilor au loc discuții despre nevoile copiilor, despre vulnerabilitățile la traficul de persoane și despre modalitățile concrete în care comunitatea se poate implica în prevenirea acestui fenomen. Primele evenimente ale campaniei au avut loc la Craiova, Breasta (județul Dolj) și Vișina Nouă (Olt). În 26 mai, alături de evenimentul de informare desfășurat în Ploiești, au avut loc și două intervenții în cadrul comunităților din comunele Valea Călugărească și Lipănești din județul Prahova. Campania a continuat în 2 iunie cu evenimente și intervenții în Cluj-Napoca și în localitățile Cuzdrioara și Sânpaul (Cluj). Până la finalizarea campaniei, vor mai fi organizate întâlniri în județele Ilfov, Mureș, Timiș, Constanța și Iași.

Campania este parte a proiectului ‘ANIMANOVA – Integrare pe piața muncii pentru persoanele trafícate’, implementat în parteneriat de Federația Filantropia, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Fondazione Brodolini, Expert Italia, PARSEC, ESPRIT Italia, Ageform. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. (G.C.P.)

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…