Campanie de informare asupra traficului de persoane

O amplă campanie va fi demarată în luna aprilie pentru informarea publicului larg asupra pericolului traficului de persoane, informează site-ul federatia-filantropia.ro, citat de „Ziarul Lumina”. Această acțiune va avea loc în cadrul proiectului ‘ANIMANOVA – Integrare pe piața muncii pentru persoanele traficate’, în cadrul căruia este partener și Federația ‘Filantropia’ a Patriarhiei Române.

Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii echipei tehnice de management a proiectului, care a avut loc la Milano în zilele de 19-20 martie. Evenimentele de informare vor avea loc la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare ale României, iar întreaga campanie va dura până în luna iunie a acestui an. Primul eveniment din această campanie va avea loc în București, în 20 aprilie. Tot în cadrul proiectului a fost finalizat un studiu comparativ, realizat la nivelul României și Italiei, asupra situației traficului de persoane în cele două țări. În campania de informare vor fi prezentate și concluziile acestui studiu.

Primul grup de evenimente în cadrul campaniei va avea loc la nivelul municipiului București și în județele Cluj, Dolj, Constanța, Prahova, Timișoara, Iași, Mureș. În cadrul acestui prim set de acțiuni vor avea loc întâlniri cu autoritățile și cu ONG-uri ce activează în domeniu, în cadrul cărora vor fi prezentate rezultatele studiului menționat și vor fi identificate nevoile de intervenție la nivel local. Această întâlnire va fi urmată de o conferință de presă și de deschiderea unui eveniment într-un spațiu public, în care publicul poate urmări povestea unei persoane traficate.

Un al doilea set de evenimente va avea loc în 16 comunități mici (sate și orașe, câte două pentru fiecare regiune de dezvoltare), comunități care sunt identificate ca și sursă pentru traficul de persoane. Informarea se va face către locuitorii comunității la un nivel cât mai accesibil și va fi urmată de o sesiune de discuții și dezbateri pe acest subiect. Tot în aceste activități vor intra și întâlniri cu copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, în cadrul cărora se va vorbi despre nevoile copiilor de relaționare și se va insista pe faptul că abuzul, neglijența și violența vulnerabilizează. De asemenea, se dorește aducerea în atenția comunităților a faptului că sunt traficați din ce în ce mai mulți minori.

Ca urmare a acestei campanii se dorește dezvoltarea unui model de intervenție în comunitățile mici, în fază experimentală. Ulterior, experiența din comunitățile mici va fi preluată și în orașele mari. Proiectul ‘ANIMANOVA – Integrare pe piața muncii pentru persoanele traficate’ este implementat în parteneriat de mai multe organizații din România și Italia: Centrul Parteneriat pentru Egalitate (aplicant), Federația ‘Filantropia’, Associatione PARSEC, Fondazione Brodolini, Expert Italia, Esprit, AGEFORM. Proiectul a demarat la 1 iulie 2009 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente