Campanie de donare de sânge la Parohia Sfântul Antonie cel Mare – Titan

Tinerii Parohiei ‘Sfântul Antonie cel Mare’ – Titan, Protoieria III Capitală, împreună cu pr. paroh Daniel Goga și diac. Marius Fănel Suiugan, organizează, joi, 12 iulie 2012, ora 8:30, o campanie umanitară de donare de sânge. ‘Campania ‘Dăruiește o picătură de viață’ se va desfășura în curtea parohiei cu ajutorul unui centru mobil de donare, informează Ziarul Lumina.

Campania este realizată cu sprijinul tinerilor bisericii din cadrul proiectului catehetic derulat de parohia noastră, ‘Contribuția Bisericii la formarea tinerei generații’, tineri ce vor participa efectiv la donare și vor mediatiza această acțiune a bisericii în toată parohia prin împărțirea de pliante și lipirea unor afișe cu această campanie în fiecare scară de bloc din cuprinsul parohiei. Această donare se va face în mod voluntar, fără nici un beneficiu din partea autorităților, iar biserica noastră va oferi o masă consistentă constând în friptură, salată, fructe, sucuri, vin, cafea și dulciuri’, a precizat diac. Marius Fănel Suiugan.

Campania ‘Dăruiește o picătură de viață’ se desfășoară în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sangvină București, unde necesarul zilnic este de 1.000 de unități, dar lipsa donatorilor, doar 2% din populație, și faptul că nu există un substitut pentru sângele uman au făcut ca anul trecut în București doar 66% din cerere să fie acoperită. Printr-o singură donare de sânge pot fi menținute în viață trei persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente