Campanie de ajutorare a românilor afectați de viscol

Cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei a fost inițiată campania „Dragostea din inimi învinge gerul de afară”, care se va desfășura în perioada 16 februarie – 2 martie și prin care toți românii sunt chemați să vină în sprijinul fraților lor din țară afectați de viscolul și ninsorile care s-au abătut în ultimele săptămâni peste România.

Astfel, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es., se vor face colecte în fiecare parohie, prin biserică. Alimentele donate de credincioși trebuie să fie neperisabile, pentru a putea fi transportate: ulei, fasole, făină, zahăr, orez, conserve etc.

Ninsorile din această perioadă au afectat sute de localități mai ales din sudul și estul țării, mii de oameni fiind izolați în continuare, încercând să supraviețuiască. Numai în județul Vrancea numărul acestora ajunge la 1.200.

Datele centrate până astăzi relatează nouă județe afectate de vremea nefavorabilă, cu zeci de localități nealimentate cu energie electrică sau căi de acces ori comunicație. Dacă în unele dintre ele s-a putut interveni, fiind transportate până la această oră tone de alimente și alte ajutoare, sunt totuși localități unde nu se poate ajunge.

Comentarii Facebook


Știri recente