Campanie anti-drog desfășurată de „Ziarul Lumina”

Timp de o lună, începând cu 18 martie, „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române desfășoară o campanie anti-drog. Intitulată „Lumea drogurilor nu e lumea mea” campania își propune ca prin diverse articole să conștientizeze cititorii asupra pericolului pe care îl presupune consumul de droguri.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Dumitru Manolache, redactor „Ziarul Lumina”: „Au fost contactate ale statului român, organizații neguvernamentale, dar și profesori, specialiști din domeniul psihiatriei, psihologiei, medici care se ocupă într-o formă sau alta de acest domeniu. Intenționăm să arătăm rolul pe care Biserica îl are în consilierea acestor consumatori de droguri, valoarea și importanța acestui rol. Ceea ce este extrem de interesant este faptul că toți acești oameni, chiar și consumatorii de droguri sesizează rolul pe care îl poate juca Biserica în prevenirea și mai ales în reintegrarea socială a consumatorilor de droguri.

„Ne cumpărăm moartea cu bani”, „Prețuiește viața”, „Un ‘dar’ american”, sunt doar câteva dintre titlurile articolelor publicate până în prezent de cotidianul Patriarhiei Române în cadrul acestei campanii.

„Ziarul Lumina” pregătește și pentru luna aprilie ample și inedite materiale despre consumul de droguri.

Până în acest moment redacția cotidianului Patriarhiei Române a primit numeroase semnale pozitive legate de această inițiativă, unică de altfel la nivel instituțional.

În demararea campaniei „Lumea drogurilor nu e lumea mea”, „Ziarul Lumina” are ca parteneri Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Agenția Națională Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Agenția Integration, singura organizație nonguvernamentală din București formată din foști sau activi consumatori de droguri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…