Campanie Anti-drog demarată de „Ziarul Lumina”

Începând de mâine, 18 martie, cotidianul „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române derulează o campanie împotriva consumului de droguri. Intitulată „Lumea Drogurilor nu e lumea mea”, campania se desfășoară timp de o lună și are ca parteneri Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Agenția Națională Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Agenția Integration, singura organizație nonguvernamentală din București care e formată din foști sau activi consumatori de droguri.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Narcisa Balaban, director editorial al Publicațiilor „Lumina”: „Consumul drogurilor în România a început să capete cote alarmante în ultimii ani și în special în rândul tinerilor. Asta ne-a determinat să încercăm să ne alăturăm și noi ONG-urilor și altor Asociații care luptă împotriva acestui flagel. Noi ne-am propus în special să prevenim consumul de droguri prin colaborarea cu diferiți specialiști din domeniul combaterii de droguri precum medici, psihologi și preoți, deoarece și Biserica are anumite programe prin care sunt tratați cei care consumă droguri. Timp de o lună de zile începând cu data de mâine, 18 martie, vom încerca să aducem în fața cititorilor noștri materiale care să cuprindă sfaturi ale specialiștilor, dar și poveștile celor care au consumat droguri și încearcă să renunțe la ele”.

Mâine, 18 martie, în prima zi a campaniei, „Ziarul Lumina” dedică 4 pagini acestui subiect: În numărul de mâine al ‘Ziarului Lumina’ în paginile 6-7 prezentăm o analiză a acestui fenomen, iar în paginile 8-9 cititorii vor găsi povestea unei victime a drogurilor, o persoană care a consumat droguri timp de 10 ani și care acum povestește cum se lasă de droguri și ce sfaturi oferă”.

Campania „Lumea Drogurilor nu e lumea mea” este prima dintr-un lung șir de campanii pe care cotidianul Patriarhiei Române și le-a propus pentru acest an.

Comentarii Facebook


Știri recente